Analiza vode - ORP
Meritve ORP (oksidacijsko redukcijski potencial)
S profesionalnim WTW merilcem in sondami za ORP izmerimo koliko je kakšna tekočina okidantna ali antioksidantna - redukcijska.
Oksidacijsko redukcijske reakcije
To je verjetno najštevilčnejši tip reakcij, ki potekajo v naravi. Obsegajo npr.: gorenje (reakcije s kisikom), večina metaboličnih reakcij, ekstrakcije kovin iz rud in mnogo drugih reakcij v okolju. Izraz oksidacija je sprva opisoval reakcije z O2. Obraten proces, odvzem kisika imenujemo redukcija.
.
Antioksidant
Moč antioksidantov določa oksidacijsko redukcijski potencial – ORP. Pri vodi je izjemno pomemben njen oksidacijsko redukcijski potencial (ORP), ki pove koliko aktivnega vodika, ki je močan naravni antioksidant je v vodi. Bolj ko je ORP vode negativen, več aktivnega vodika je v vodi in tem močnejši antioksidant je.
Živa voda
Kislinsko bazično ravnotežje večine ljudi je zaradi napačne prehrane, premalo gibanja in stresnega življenja lahko porušeno. Takšno stanje pospešuje razvoj rakastih, osteoporoznih in drugih degenerativnih sprememb pri ljudeh, ki so kasneje težko ali pa sploh niso več ozdravljive.
Tako kot športniki zaradi »pretiranih« telesnih obremenitev potrebujejo posebno prehrano in tretman, ljudje potrebujemo več bazičnih in antioksidantnih snovi, da vsaj deloma kompenziramo s stališča narave »nenormalni« način življenja. Pri tem si v tujini (Rusija, Japonska, Koreja…) že od zgodnjih '50 pomagajo z najbolj naravno snovjo na planetu – z IONIZIRANO VODO. Skrivnost dolgega in zdravega življenja nekaterih ljudstev je bila odkrita, ko so Dr.P.Flanagan in drugi znanstveniki javnost seznanili z dejstvom, da ima voda, ki jo pije Himalajsko ljudstvo Hunza negativni ORP(oksidacijsko/redukcijski potencial) in bazični pH. Le tekočine v živih snoveh imajo negativni (-) oz. antioksidantski ORP, mrtve pa pozitivni (+) oz. oksidacijski ORP, zato vodo z antioksidacijskim ORP imenujejo ŽIVA VODA.
Na grobo v prehrambenem smislu telo razkisljujemo (obnavljamo) le s svežim in surovim sadjem in zelenjavo, v tujini pa to uspešno počno tudi s pomočjo IONIZIRANE VODE. Takšna, AKTIVIRANA VODA ima pH do 9,5 in ORP do -450mV, zaradi česar je praktično najmočnejši naravni antioksidant. S tako vodo mnogi zdravstveni centri* dosegajo odlične uspehe predvsem pri zdravljenju rakastih in osteoporoznih obolenj, ter zdravljenju migren, putike ter sladkorne bolezni. Kislo vodo, ki je stranski produkt ionizacije vode uspešno uporabljajo za zdravljenje kožnih bolezni, dermatitisa in luskavice.
Ionizatorji vode zadnje generacije poleg ionizacije vključujejo še kvalitetno filtracijo, popolno avtomatiko in samoočiščevalne mehanizme in so tako postali primerni za osebno uporabo, v tujini pa so registrirani kot medicinski pripomoček.
*Kyushu University of Japan, Medicine Center of Hanseo University, Akashi Hospital, Mishima Hospital Japan itd.